giovedì 28 giugno 2018

Workshop Parte I - Informaţii de reţinut

În sprijinul beneficiarilor, redăm o parte din materialul expus în cadrul Workshopului din 23 iunie 2018

Diferenţe între înfiinţarea unei societăţi cu răspundere limitată (SRL) şi o persoană fizică autorizată (PFA) 

Intreprinderile nou înfiinţate vor trebui să aibă sediul social şi punctele de lucru în mediul urban 

Spre exemplu, o firmă de producţie va trebui să aibă atelierul/linia de producţie în mediul urban, însă produsul finit poate fi vândut şi clienţilor/consumatorilor din mediul rural. Un exemplu neeligibil este un salon de înfrumuseţare înfiinţat în mediul rural, deoarece specificul activităţii face ca activitatea societăţii să fie desfăşurată exclusiv la sediu. Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 Axa prioritara 3 „Locuri de munca pentru toti” Prioritatea de investitii 8iii - Activitati independente, antreprenoriat si infiintare de intreprinderi, inclusiv a unor microintreprinderi si intreprinderi mici si mijlocii inovatoare Obiectivul Specific 3.7 – Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil neagricol din zona urbana Schema de ajutor de minimis Diaspora StartUp Titlul proiectului „O AFACERE PENTRU UN VIITOR IN TARA TA” Contract POCU89/3/7/106358

Regimul angajărilor în România

Prin proiect se pot angaja persoane şi cu normă parţială de lucru. Contribuţiile sociale pentru pensii şi sănătate se achită cel puţin la nivelul salarial minim brut, de 1900 lei, aferent unei norme de lucru de 8 ore pe zi. Angajaţii cu normă parţială se bucură de aceleaşi drepturi ca şi cei cu normă întreagă, spre exemplu beneficiază de minimum 20 de zile lucrătoare de concediu de odihnă.

Modificarea planului de afaceri pe parcursul implementării proiectului 

În decursul implementării proiectului, beneficiarii pot solicita administratorului schemei de minimis modificarea planului de afaceri aprobat, cu condiţia nemodificării condiţiilor de eligibilitate şi de selecţie ale proiectului.

Spre exemplu, dacă un beneficiar a primit punctaj pentru includerea în planul de afaceri a unor panouri solare pentru asigurarea energiei electrice necesare pentru funcţionarea spaţiului de prestare a serviciilor şi doreşte să renunţe la panouri solare, o astfel de modificare nu va fi aprobată.

În schimb, dacă un beneficiar a primit punctaj pentru includerea în planul de afaceri a unor panouri solare pentru asigurarea energiei electrice necesare pentru funcţionarea spaţiului de prestare a serviciilor şi doreşte să achiziţioneze o instalaţie mai ieftină sau să o înlocuiască cu o altă metodă de asigurare a energiei electrice, prin energii regenerabile, o astfel de modificare ar putea fi aprobată. Fiecare speţă se va discuta punctual cu expertul alocat beneficiarului în cauză.

Activităţile agricole sunt neeligibile 

Ce presupun activităţile agricole? Ele presupun producţia primară de produse agricole, precum şi prelucrarea şi comercializarea de produse agricole. A se vedea Anexa la prezentul document care include produsele agricole, aşa cum sunt ele definite în Tratatul de Funcţionare a Uniunii Europene. Este considerată activitate agricolă atunci când se ia un produs agricol, se prelucrează, iar rezultatul este tot un produs agricol. Spre exemplu, o societate care are ca scop colectarea mierii de albine, îmbutelierea acesteia şi vânzarea ei, intră în categoria activităţilor agricole. O firmă care colectează mierea de albine şi o prelucrează în vederea creării de cosmetice pe bază de miere, nu este activitate agricolă.

MATERIAL INTEGRAL AICI

Nessun commento:

Posta un commento

REZULTATE FINALE CONCURS DE PROIECTE- LISTA BENEFICIARILOR

Rezultatele FINALE „O afacere pentru un viitor in tara ta” Anunt important! In urma analizarii contestatiilor depuse in cadrul concur...