FAQ - Intrebari si raspunsuri

Cine implementeaza proiectul si unde se desfasoara el?

Proiectul este implementat de SIAB Development in România (Solicitant) cu sediul in strada Ady Endre nr. 44, Cluj-Napoca, judet Cluj - aici vor avea loc activitatile de management formarea antreprenoriala si respectiv in Italia de Asociatia Spirit Romanesc, partener transnational, cu sediul la Roma care se ocupa cu informarea si recrutarea grupului tinta.

De ce a fost ales un partener in Italia?

 Alegerea Italiei ca sursa de selectie si formare pentru grupul tinta s-a facut in baza urmatoarelor considerente: numarul total de cetateni romani rezidenti in Italia este 1.151.395, conform datelor oficiale publicate de Institutul National de Statistica din Italia. In plus, multe regiuni ale Italiei prezinta o concetrare foarte mare de cetateni romani, spre exemplu Lombardia – 164.983 romani, Piemonte – 149.568 romani, Emilia-Romagna – 85.479 romani, Veneto – 117.194 romani, Lazio – 227.029 romani, regiuni in cadrul carora vor fi concentrate eforturile de recrutare si selectie.

Cum se vor desfasura cursurile?

S-a ales metoda de formare antreprenoriala online pentru a facilita accesul romanilor din Italia la aceste servicii, deoarece aducerea in tara a acestora ar implica foarte multe sacrificii de ordin economic (lipsa de la locul de munca pentru o perioada indelungata) sau social (cand e necesara prezenta in familie).

Pentru grupul tinta aflat in Romania, s-a prevazut metoda de formare antreprenoriala in sala de curs, deoarece contactul direct dintre formator si cursant asigura un grad de personalizare mai mare a cursului.

 Ambele metode prezinta releventa pentru solutionarea nevoii de formare a grupului tinta.

Este nevoie intoarcerea definitiva in Romania, daca ideea de afaceri este selectata?

NU, nu este prevazuta aceasta conditie.

Unde se desfasoara concursul de planuri de afaceri?

Concursul de planuri de afaceri se desfasoara in Romania, fiind prevazute cheltuieli de transport pentru grupul tinta deoarece s-a considerat ca prezenta fizica a persoanelor si sustinerea planului de afaceri in fata comisiei asigura un grad mai mare de siguranta ca evaluarea si selectia proiectelor castigatoare se realizeaza in conditii de valoarea adaugata maxima. 4

Ce alte avantaje au castigatorii concursului de afaceri?

Activitatile de elaborare a Ghidului Antreprenorului Creativ si a SIAB Business Club asigura sustenabilitatea rezultatelor propuse prin proiect. Prin SIAB Business Club, antreprenorilor li se va facilita accesul la o retea in care vor fi inclusi parteneri, furnizori si client ai Solicitantului, Partenerului 1 si cele 25 de afaceri finantate, asigurandu-se astfel o retea profesionala de lucru.

Care este contribuţia proiectului la atingerea obiectivelor temei inovării sociale?

În vederea atingerii temei inovarii sociale, s-au prevazut urmatoarele: se propun 25 planuri de afaceri selectate in vederea finantarii in cadrul proiectului, dintre care:- minim 3 planuri de afaceri finantate sa propuna masuri de promovare a inovarii sociale. Aceste masuri pot sa includa dezvoltarea de idei, servicii si modele prin care pot fi mai bine abordate provocarile sociale, metode inovatoare de implicare active a membrilor comunitatii sprijinite, de combatere a discriminarii, activitati si initiative care vizeaza promovarea egalitatii de sanse, nediscriminarea, si altele. Metodologia de selectie a planurilor de afaceri va include si criterii de selectie care vor puncta proiectele ce promoveaza in mod concret inovarea sociala, iar in etapa de formare, expertii vor indruma grupul tinta si spre acest domeniu de interes.

Ce este SIAB Business Club?

Prin infiintarea platformei SIAB Business Club se asigura un element de inovare sociala, mai exact crearea si consolidarea de parteneriate, retele si platforme de colaborare intre firmele care activeaza in domeniul sprijinirii afacerilor si persoanelor interesate.

Totodata, elaborarea Ghidului Antreprenorului Creativ este considerata ca fiind un element de inovare sociala, reprezentand o metoda inovatoare de implicare activa a membrilor comunitatii in operatiunea sprijinita (cei 25 de antreprenori vor participa in mod direct prin know-how si modele de bune practici la sectiuni din Ghidul mentionat).

Nessun commento:

Posta un commento

REZULTATE FINALE CONCURS DE PROIECTE- LISTA BENEFICIARILOR

Rezultatele FINALE „O afacere pentru un viitor in tara ta” Anunt important! In urma analizarii contestatiilor depuse in cadrul concur...