lunedì 7 maggio 2018

Participare la Expo Romania Italia 2018 ROMA 5/6 mai


   Participare la Expo Romania Italia 2018 ROMA 5/6 mai


Roma (07/05/2018) Echipa de proiect “O afacere pentru un viitor în ţara ta” – a Asociaţiei “Spirit Românesc  Onlus”  a participat sâmbătă, 5 mai şi duminică, 6 mai, cu materiale de informare la evenimentul EXPO ROMANIA ITALIA 2018, organizat sub egida Centenarului Marii Uniri de către Asociaţia Românilor din Italia, în parteneriat cu Ministerul Românilor de Pretutindeni, Institutul Eudoxiu Hurmuzachi, Institutul Cultural Român, sub patronajul Guvernului României.
La deschiderea oficială a evenimentului a participat Ministrul Românilor de pretutindeni, Natalia Intontero, alături de George Bologan, ambasadorul României în Italia.
În cadrul evenimentului a avut loc “Bursa locurilor de muncă” intitulată „România ne cheamă ACASĂ”, iar sutele de români prezenţi au avut ocazia să viziteze standurile Asociaţiilor de români din capitală şi să se informeze cu privire la oportunităţi destinate comunităţii.
Momentele principale ale evenimentului au fost marcate de prezenţa pe scenă a unor mari artişti de muzică populară precum maestrul Nicolae Botgros însoţit de orchestra  “Lăutarii” din Chişinău,  Mioara Velicu, urmaţi de Dinu Iancu Salajanu,  Elisabeta Turcu Preda şi Aurelian Temisan.
Peste o sută de români s-au oprit la standul “O afacere pentru un viitor în ţara ta”. Echipa de proiect a oferit informaţii şi a explicat celor interesaţi detalii cu privire la înscrieri şi participarea la cursurile online şi la desfăşurarea concursului de proiecte. A fost explicată modalitatea de acordare a finanţării nerambursabile de 40.000 de euro pentru cele mai bune 25 de proiecte.
Au fost distribuite zeci de materiale informative, iar românii care au dorit să afle mai multe informaţii cu scopul de a participa la proiect au fost invitaţi să participe la Sesiunea de informare care va avea loc sâmbătă, pe 12 mai, la Roma – Sediul Inforjob din Via Cesare Beccaria 16, de la ora 10.00.

FOTO: Constantin Sorici, Facebook 
Pentru mai multe detalii:
@DiasporaStartup #afacereintara

Proiectul, a cărui valoare totală este de 8.715.685,61 lei, este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toți”, Obiectivul specific 3.7 „Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană” şi se derulează pe o perioadă de trei ani 2017-2020.





Nessun commento:

Posta un commento

REZULTATE FINALE CONCURS DE PROIECTE- LISTA BENEFICIARILOR

Rezultatele FINALE „O afacere pentru un viitor in tara ta” Anunt important! In urma analizarii contestatiilor depuse in cadrul concur...