mercoledì 6 giugno 2018

Proiectul “O afacere pentru un viitor în ţara ta”, prezentat la Torino







ROMA,  06/06/2018


Asociația „Spirit Românesc” O.N.L.U.S. , prin echipa de proiect „O afacere pentru un viitor în ţara ta” s-a aflat sâmbătă, 2 iunie, la Torino, pentru a prezenta programul „Diaspora Start Up” conaţionalilor din regiunea Piemonte.



Sesiunea de  prezentare „O afacere pentru un viitor în ţara ta” s-a desfăşurat la sediul Consulatului General al României de la Torino – Via Ancona, 7.  Au intervenit Dana MIHALACHE – Coordonator de proiect, Miruna CAJVANEANU – Expert Comunicare, Olesea VATAV – expert organizare evenimente, care au prezentat proiectul şi au stat la dispoziţia celor prezenţi pentru detalii şi informaţii suplimentare.

În cursul după amiezei, echipa de proiect a participat la Spectacolul dedicat Zilei Copiilor, desfasurat in via Capriolo 16, la sediul Centrului de Cultura si Traditie Romaneasca. Astfel, a fost amenajat, lângă scenă, un stand informativ al proiectului, iar membrii echipei de proiect au expus celor interesaţi obiectivele şi modalităţile de participare la programul Diaspora Start Up.

Le eveniment au fost prezente autorităţi italiene, invitate de către preşedinta Centrului, Elisabeta Cioata Burduja. Alături de un reprezentant din Consiliul Regional Piemonte, din partea primăriei oraşului Torino au participat Marina Pollicino, consilier, şi Francesca Troise, preşedinta Sectorului III. Salutul Consulului General al României a fost adus de către Viorica Nechifor.

Parteneri media ai evenimentului au fost „Romaniinpiemonte” şi Radio Torino International.
„Am avut ocazia să vorbesc cu oficialităţile italiene prezente la eveniment care s-au arătat interesate de proiect şi ne-au oferit disponibilitatea de a informa, pe canalele specifice, comunitatea de români prezentă în teritoriu. Doresc să mulţumesc Consulatului General al României la Torino pentru disponibilitatea de a ne oferi sediul pentru sesiunea de informare, doamnei Viorica Nehifor şi doamnei Elisabeta Burduja, care se află mereu în mijlocul comunităţii de români din Torino!” – a declarat Dana Mihalache, coordonator „O afacere pentru un viitor în ţara ta”.


Evenimentul se înscrie în seria Sesiunilor de informare deschise adresate românilor cu idei de afaceri din diaspora, care doresc să devină întreprinzători în România, accesând cursuri gratuite de antreprenoriat şi 40.000 de euro puşi la dispoziţie din Fondul Social European, prin Guvernul României.
Proiectul “O afacere pentru un viitor în ţara ta” beneficiază de Patronajul Ambasadei României în Italia.
Sunt invitaţi să participe ca beneficiari: şomeri cu cetăţenie română, întreprinzători români, cursanţi la seriile precedente, membri ai Asociaţiilor de români şi  ai comunităţii care doresc să facă dosarul de înscriere sau să obţină ulterioare informaţii.

INFORMAŢII DE FOND
“O afacere pentru un viitor în ţara ta” este un proiect care se adresează românilor din străinătate care vor să-şi deschidă o afacere în ţară, parte integrantă a programului „Diaspora Start Up”, finanţată prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Proiectul este implementat de SIAB Development Srl – lider de proiect şi are ca partener în Italia Asociaţia Spirit Românesc (Roma).
În prima etapă de 12 luni a proiectului, Asociaţia „Spirit Românesc”, în calitate de Partener, va demara o campanie de informare a românilor din diaspora în legătură cu desfăşurarea proiectelor şi va selecţiona beneficiarii din cadrul comunităţii de români din Italia.
Astfel, va fi selecționat un grup țintă (GT), format din cel puțin 200 de persoane , care vor participa la cursurile de formare antreprenorială, finalizate prin elaborarea unui plan de afaceri. În urma unei evaluări, vor fi selecționate cele mai bune 25 de planuri de afaceri care vor primi o finanțare de 40.000 de euro.
Proiectul, a cărui valoare totală este de 8.715.685,61 lei, este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toți”, Obiectivul specific 3.7 „Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană” şi se derulează pe o perioadă de trei ani 2017-2020.

Date de contact
Pentru informaţii generale despre proiect: Dana  Ioana  MIHALACHE  - Coordonator activităţi partener  Asociaţia de promovare socială ”Spirit Românesc” Onlus, Roma / tel: (+39) 333.78.91.516 / e-mail: siab_segreteria@spiritromanesc.it
Pentru participarea echipei la evenimente şi sesiuni informative, la invitaţia Asociaţiilor de români din Italia: Olesea VATAV – Expert Evenimente / tel: 329.547.17.06/ e-mail: siab_evenimente@spiritromanesc.it
Miruna CAJVANEANU – Expert Comunicare / tel: 388.651.54.30 / e-mail: siab_comunicare@spiritromanesc.it
Pentru înscriere în grupul ţintă:
Luminita POPA Tel: 3806554386 e-mail: lumini.popa@gmail.com
 “O afacere pentru un viitor in tara ta”
Proiect cofinantat de UNIUNEA EUROPEANA prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
Beneficiar: SIAB DEVELOPMENT, CLUJ-NAPOCA, ROMANIA
Partener: ASSOCIAZIONE DI PROMOZIONE SOCIALE SPIRIT ROMANESC ONLUS, ROMA, ITALIA
Valoarea totala a proiectului: 8.715.685,61lei

Nessun commento:

Posta un commento

REZULTATE FINALE CONCURS DE PROIECTE- LISTA BENEFICIARILOR

Rezultatele FINALE „O afacere pentru un viitor in tara ta” Anunt important! In urma analizarii contestatiilor depuse in cadrul concur...