martedì 23 gennaio 2018

Cine poate accesa 40.000 de euro în proiectul #DiasporaStartUp / Sesiune de informare la ROMA

COMUNICAT DE PRESA / INVITAŢIE
ROMA, 23 ianuarie 2018


40.000 de euro pentru românii cu idei de afaceri

Sesiune de informare #DiasporaStartUp
“O afacere pentru un viitor în ţara ta”
Sâmbătă, 27 ianuarie 2018  10:00- 13:00
Via Cesare Beccaria, 16 Sediul Inforjob et II – ROMA  (METRO A FLAMINIO)

Confirmare prezenţă: siab_evenimente@spiritromanesc.it

Asociația „Spirit Românesc” O.N.L.U.S. are plăcerea să invite publicul interesat la Sesiunea lunară de prezentare a proiectului Diaspora Start Up - „O afacere pentru un viitor în ţara ta”.  Evenimentul va avea loc la Roma, sâmbătă, 27 ianuarie, de la 10:00 la 13:00, la Sediul operativ din Via Cesare Beccaria, 16.
Evenimentul se înscrie în seria Sesiunilor de informare deschise adresate românilor cu idei de afaceri din diaspora, care doresc să devină întreprinzători în România, accesând cursuri gratuite de antreprenoriat şi 40.000 de euro puşi la dispoziţie din Fondul Social European, prin Guvernul României.
Temele principale vor fi: Criteriile de selecţie şi Desfăşurarea cursurilor

Vor interveni:
Dana MIHALACHE – Coordonator de proiect – Prezentare generală
Miruna CAJVANEANU – Expert de Comunicare – Categoriile de români care pot participa în proiectul “O afacere pentru un viitor în ţara ta”, documente şi criterii de eligibilitate
Anca MIHAI – analist recrutare – “Cursuri gratuite online şi idei de afaceri de succes”
Va urma o dezbatere deschisă, sub forma unei sesiuni Q&A (Întrebări şi răspunsuri). Cei interesaţi vor putea să facă înscrierea preliminară în cadrul proiectului, primind asistenţă din partea experţilor de selecţie prezenţi.

Sunt invitaţi să participe: întreprinzători români din Roma şi Lazio, cursanţi la seriile precedente, membri ai comunităţii care doresc să facă dosarul de înscriere sau să obţină ulterioare informaţii


INFORMAŢII DE FOND

“O afacere pentru un viitor în ţara ta” este un proiect care se adresează românilor din străinătate care vor să-şi deschidă o afacere în ţară, parte integrantă a programului „Diaspora Start Up”, finanţată prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Proiectul este implementat de SIAB Development Srl – lider de proiect şi are ca partener în Italia Asociaţia Spirit Românesc (Roma).
În prima etapă de 12 luni a proiectului, Asociaţia „Spirit Românesc”, în calitate de Partener, va demara o campanie de informare a românilor din diaspora în legătură cu desfăşurarea proiectelor şi va selecţiona beneficiarii din cadrul comunităţii de români din Italia.
Astfel, va fi selecționat un grup țintă (GT), format din cel puțin 200 de persoane , care vor participa la cursurile de formare antreprenorială, finalizate prin elaborarea unui plan de afaceri. În urma unei evaluări, vor fi selecționate cele mai bune 25 de planuri de afaceri care vor primi o finanțare de 40.000 de euro.
Proiectul, a cărui valoare totală este de 8.715.685,61 lei, este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toți”, Obiectivul specific 3.7 „Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană” şi se derulează pe o perioadă de trei ani 2017-2020.

Nessun commento:

Posta un commento

REZULTATE FINALE CONCURS DE PROIECTE- LISTA BENEFICIARILOR

Rezultatele FINALE „O afacere pentru un viitor in tara ta” Anunt important! In urma analizarii contestatiilor depuse in cadrul concur...