lunedì 30 luglio 2018

Sesiune de informare şi înscrieri la Roma 28 iulie 2018



Sâmbătă, 28 iulie 2018, a avut loc la Roma, la sediul operativ al Asociaţiei Spirit Românesc din Via Cesare Beccaria, 16,  Sesiunea lunară de informare şi înscrieri din cadrul campaniei de promovare a proiectului "O afacere pentru un viitor în ţara ta".

Au participat beneficiari din cadrul proiectului care au terminat cursul de antreprenoriat, precum şi români interesaţi să se înscrie la ultimele serii de curs.

Detalii legate de modalitatea de înscriere, desfăşurarea cursurilor şi a concursului de planuri de afaceri au fost expuse celor prezenţi de către Dana Mihalache, coordonator al proiectului în Italia, şi de către Miruna Căjvăneanu, expert comunicare.

Câteva din temele atinse în cadrul discuţiilor: explicarea modalităţii de acordare a finanţării - ce înseamnă finanţare nerambursabilă, care sunt condiţiile şi tranşele finanţării, care sunt persoanele care pot fi angajate în noile firme, care este modalitatea de depunere a planurilor de afaceri, cum se obţine subvenţia de 1100 RON.

Împreună cu beneficiarii care au participat la curs la seriile precedente, s-a realizat un bilanţ cu aspectele pozitive şi care ar putea fi îmbunătăţite.

Un alt subicet intens dezbătut a fost recunoaşterea diplomelor de studii şi atestatelor profesionale dobândite în Italia (diplome de asistent sanitar, atestat de electrician, atestate şi abilitare în diferite operaţiuni în construcţii, diplome sportive). A fost evidenţiat faptul că mulţi români au obţinut atestate profesionale în Italia, care însă nu sunt recunoscute automat în România, fapt ce ar putea împiedica sau întârzia deschderea unor firme de servicii în care să fie folosite cunoştinţele de specialitate dobândite în Italia sau în alte ţări europene.

Echipa de proiect a răspuns întrebărilor celor prezenţi, urmând ca ulterioare detalii tehnice să fie furnizate de către partenerul Siab Development.



Nessun commento:

Posta un commento

REZULTATE FINALE CONCURS DE PROIECTE- LISTA BENEFICIARILOR

Rezultatele FINALE „O afacere pentru un viitor in tara ta” Anunt important! In urma analizarii contestatiilor depuse in cadrul concur...