martedì 31 luglio 2018

"Se poate schimba ideea de plan de afaceri după înscrierea în proiect?"

"Se poate schimba ideea de plan de afaceri după înscrierea în proiect?"

Raspuns:

Si daca s-a depus planul de afaceri pentru curs, cel pentru concurs poate fi acelasi, imbunatatit, modificat sau complet diferit.

Există o sectiune in cadrul Metodologiei, capitolul 10, care prevede ce se întâmplă în acest caz:

"Acest capitol este aplicabil numai solicitanţilor care au participat la cursurile de formare antreprenorială din cadrul proiectului.

În situaţia în care Solicitantul prezintă un plan de afaceri într-un domeniu diferit decât cel prezentat la momentul înscrierii în grupul ţintă, pentru care a prezentat documente care să-i ateste experienţa antreprenorială / capacitatea tehnică şi profesională / cunoştinte de specialitate, se impune reanalizarea eligibilităţii Solicitantului.

Reanalizarea eligibilitatii se va realiza de către administratorul schemei de minimis la momentul evaluarii eligibilitatii documentatiei planurilor de afaceri. Astfel, Solicitantul va incarca in cadrul documentelor solicitate pentru verificarea eligibilitatii si acele documente care atesta experienţa antreprenorială / capacitatea tehnică şi profesională / cunoştinte de specialitate in noul domeniu de activitate."

Important de retinut aici este ca documentele trebuie traduse de traducator autorizat, prin mijloace proprii.

Pot fi angajate rude în cadrul proiectului?

Răspuns:

Proiectul prevede crearea unui numar de minim 2 locuri de munca, adica trebuie sa se incheie minim 2 contracte individuale de munca. Nu exista nicio restrictie in ceea ce priveste tipologia contractului (determinata, nedeterminata), numarul de ore pe zi, sau persoanele care sunt angajate, cu respectarea legislatiei din dreptul muncii. 

Atestatele profesionale obţinute în Italia sunt valabile pentru depunerea dosarului în vederea participării la proiect?

Răspuns:

 S-au acceptat si atestate si diplome din alta tara, traduse. Conditia de eligibilitate prevede si sintagma "ori prin alte documente ce certifică absolvirea unor cursuri de scurtă durată în domeniul în care dorește să inițieze afacerea vizată în cadrul proiectului"

Nessun commento:

Posta un commento

REZULTATE FINALE CONCURS DE PROIECTE- LISTA BENEFICIARILOR

Rezultatele FINALE „O afacere pentru un viitor in tara ta” Anunt important! In urma analizarii contestatiilor depuse in cadrul concur...