sabato 7 luglio 2018

Prezentarea proiectului „O afacere pentru un viitor în ţara ta” la Napoli





ROMA,  6 iulie  2018


Joi, 5 iulie, echipa de proiect “O afacere pentru un viitor în ţara ta” s-a aflat la Napoli pentru prezentarea proiectului “O afacere pentru un viitor în ţara ta” românilor din regiunea Campania. Au participat români din Napoli, Salerno şi Avellino.
Evenimentul, organizat cu sprijinul Consulatului Onorific al României la Napoli şi susţinut de Federaţia Străinilor din Italia, s-a desfăşurat la Institutul Cervantes din localitate.
Sesiunea de informare se înscrie în seria Evenimentelor deschise adresate românilor cu idei de afaceri din diaspora, care doresc să devină întreprinzători în România, accesând cursuri gratuite de antreprenoriat şi 40.000 de euro puşi la dispoziţie din Fondul Social European, prin Guvernul României.
Lucrările Sesiunii de informare au fost deschise cu un salut transmis de către doamna consul Gilda Pacifico, adresat organizatorilor şi participanţilor, cuprinzând un mesaj de apreciere a obiectivelor proiectului demarat de Guvernul României, cu fonduri europene. Isabela Pulpan, preşedinta Federaţiei Străinilor în Italia, a salutat iniţiativa, menită să ajute românii care intenţionează să se întoarcă acasă.
A urmat descrierea propriu zisă a proiectului şi a partenerilor. Dana MIHALACHE – Coordonator de proiect, care a expus pe scurt activitatea asociaţiei “Spirit românesc” şi proiectele în curs de desfăşurare.
Miruna Cajvaneanu, expert comunicare în cadrul proietului, a expus pe larg obiectivele programului Diaspora Start Uo, modalitatea de înscriere în curs, criteriile de selecţie ale grupului ţintă, desfăşurarea cursurilor gratuite online şi selecţia celor mai bune planuri de afaceri, care vor primi finanţarea nerambursabilă de 40.000 de euro.
Pe parcursul Sesiunii de informare, cei prezenţi au putut interveni cu întrebări şi solicitatea de detalii. Întrebări punctuale legate de condiţiile de participare, eligibilitate, dar şi de modalitatea concretă de finanţare sau de desfăşurare a cursului online, au fost făcute şi de Isabela Giubelean, reprezentantă a românilor din regiunea Salerno.
Echipa de proiect a răspuns întrebărilor publicului, aducând exemple concrete sau făcând trimiteri la materiale puse la dispoziţia beneficiarilor.
Proiectul “O afacere pentru un viitor în ţara ta” beneficiază de Patronajul Ambasadei României în Italia.
În Campania locuiesc oficial aproape 43.000 de români, dintre care cele mai numeroase comunităţi sunt în urmatoarele provincii, cu prezeta estimativa repartizata astfel: Salerno (16.000), Napoli (11.000), Caserta (8500), Avellino (4000) si Benevento (1000). 
INFORMAŢII DE FOND
“O afacere pentru un viitor în ţara ta” este un proiect care se adresează românilor din străinătate care vor să-şi deschidă o afacere în ţară, parte integrantă a programului „Diaspora Start Up”, finanţată prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Proiectul, cu o valoare totală este de 8.715.685,61 lei este implementat de SIAB Development Srl – lider de proiect şi are ca partener în Italia Asociaţia Spirit Românesc (Roma).
În prima etapă de 12 luni a proiectului, Asociaţia „Spirit Românesc”, în calitate de Partener desfăşoară o campanie de informare a românilor din diaspora în legătură cu desfăşurarea proiectelor şi selecţionează beneficiarii din cadrul comunităţii de români din Italia şi nu numai.
Astfel, este selecţionat un grup țintă (GT), format din cel puțin 200 de persoane , care participă la cursurile de formare antreprenorială, finalizate prin elaborarea unui plan de afaceri. În urma unei evaluări care va avea loc în luna septembrie, vor fi selecționate cele mai bune 25 de planuri de afaceri care vor primi o finanțare de 40.000 de euro.
Detalii : www.afacereintara.blogspot.it, www.afacereintarata.ro, Facebook : Afacere in tara
Pentru înscriere în grupul ţintă:
Luminita POPA Tel: 3806554386
Otilia BUTNARIU: tel: 3203837786

Nessun commento:

Posta un commento

REZULTATE FINALE CONCURS DE PROIECTE- LISTA BENEFICIARILOR

Rezultatele FINALE „O afacere pentru un viitor in tara ta” Anunt important! In urma analizarii contestatiilor depuse in cadrul concur...