lunedì 16 aprile 2018

INVITATIE: Pe 28 aprilie ajungem la românii din Veneţia si Mestre!

                                                                                         
INVITAŢIE


Eveniment de prezentare #DiasporaStartUp la Veneţia / Mestre
40.000 de euro pentru românii cu idei de afaceri
“O afacere pentru un viitor în ţara ta”
Sâmbătă, 28 aprilie 2018  11:00- 13:00
TEATRO KOLBE – Via Aleardi, 156 Mestre

Asociația „Spirit Românesc” O.N.L.U.S. are plăcerea să invite Comunitatea de români din Veneţia/ Mestre şi regiunea Veneto la Conferinţa de prezentare a proiectului european Diaspora Start Up - „O afacere pentru un viitor în ţara ta”, prin care se promovează şi se finanţează ideile românilor care doresc să-şi deschidă o afacere în România, folosind experienţa dobândită în Italia.
Prin proiect, participanţii accesează gratuit un curs online de pregătire şi formare antreprenorială susţinut de profesionişti din Cluj şi participă la selecţia celor mai bune planuri de afaceri, care vor obţine o finanţare nerambursabilă de 40.000 de euro.
Evenimentul va avea loc sâmbătă, 28 aprilie, de la 11:00 la 13:00, la Sediul Teatrul Kolbe – Via Aleardi, 156, Mestre / Venetia.
La eveniment, care se doreşte a fi şi un prilej pentru a cunoaşte comunitatea de români din Veneto, sunt invitaţi membri ai asociaţiilor, oameni de afaceri, jurnalişti şi conaţionali interesaţi de proiectul Diaspora Start Up.
Vor fi prezentate şi ultimele date statistice legate de românii din Italia şi cei din regiunea Veneto, pe piaţa muncii, ca angajaţi şi ca întreprinzători, potrivit Raportului IDOS 2017.
Vor interveni:
Dana MIHALACHE – coordonator în Italia al proiectului “O afacere pentru un viitor în ţara ta”
Miruna CAJVANEANU – expert comunicare - Date statistice cu privire la românii din Veneto pe piaţa muncii şi prezentarea proiectului “O afacere pentru un viitor în ţara ta”
Din echipa de proiect va fi prezentă şi  Olesea Vatav, expert organizare evenimente.
Va urma o dezbatere deschisă, sub forma unei sesiuni Q&A (Întrebări şi răspunsuri). Cei interesaţi vor putea să facă înscrierea preliminară în cadrul proiectului, primind asistenţă din partea experţilor de selecţie prezenţi.
INFORMAŢII DE FOND
“O afacere pentru un viitor în ţara ta” este un proiect care se adresează românilor din străinătate care vor să-şi deschidă o afacere în ţară, parte integrantă a programului „Diaspora Start Up”, finanţată prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020. Proiectul este implementat de SIAB Development Srl – lider de proiect şi are ca partener în Italia Asociaţia Spirit Românesc (Roma).
În prima etapă de 12 luni a proiectului, Asociaţia „Spirit Românesc”, în calitate de Partener, va demara o campanie de informare a românilor din diaspora în legătură cu desfăşurarea proiectelor şi va selecţiona beneficiarii din cadrul comunităţii de români din Italia.
Astfel, va fi selecționat un grup țintă (GT), format din cel puțin 200 de persoane , care vor participa la cursurile de formare antreprenorială, finalizate prin elaborarea unui plan de afaceri. În urma unei evaluări, vor fi selecționate cele mai bune 25 de planuri de afaceri care vor primi o finanțare de 40.000 de euro.
Pentru înscriere în grupul ţintă:
Luminita POPA Tel: 3806554386 e-mail: lumini.popa@gmail.com
Date de contact
Pentru informaţii generale despre proiect:
Dana  Ioana  MIHALACHE  - Coordonator activităţi partener  Asociaţia de promovare socială ”Spirit Românesc” Onlus, Roma / tel: (+39) 333.78.91.516 / e-mail: info_startup@spiritromanesc.it
Olesea VATAV – Expert Evenimente / tel: 329.547.17.06/ e-amil: siab_evenimente@spiritromanesc.it
Miruna CAJVANEANU – Expert Comunicare / tel: 388.651.54.30 / e-mail: siab_comunicare@spiritromanesc.it

“O afacere pentru un viitor in tara ta”
Proiect cofinantat de UNIUNEA EUROPEANA prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020
Beneficiar: SIAB DEVELOPMENT, CLUJ-NAPOCA, ROMANIA
Partener: ASSOCIAZIONE DI PROMOZIONE SOCIALE SPIRIT ROMANESC ONLUS, ROMA, ITALIA
Valoarea totala a proiectului: 8.715.685,61le

Nessun commento:

Posta un commento

REZULTATE FINALE CONCURS DE PROIECTE- LISTA BENEFICIARILOR

Rezultatele FINALE „O afacere pentru un viitor in tara ta” Anunt important! In urma analizarii contestatiilor depuse in cadrul concur...